Пиратската партия получава второ депутатско място в Европейския парламент

Amelia andersdotter

След подписването на Лисабонския договор от всички 27 страни-членки на Европейския Съюз, Пиратската партия получава още едно депутатско място в Европейския парламент. Вторият представител на Пиратската партия ще бъде 22-годишната Амелия Андерсдотер (Amelia Andersdotter), тя ще бъде и най-младият член на ЕП.

Пиратската партия спечели едно депутатско място в ЕП на изборите в Швеция през юни, получавайки над 7% от гласовете. Влизането в сила на Лисабонския договор, осигури на Пиратската партия възможност на още един неин представител да заеме място в парламента на Европа.
По ирония на съдбата, Пиратската партия беше срещу Лисабонския договор, който сега удвоява броя на местата които партията имаше до момента.

Новото място ще бъде заето от студентката Амелия Андерсдотер. За да се посвети на политическата кариера, Андерсдотер е решена да напусне Университета Лунд (Lund University) в Швеция, където изучава Икономика и Испански език.

Амелия официално ще заеме своето депутатско място в Брюксел на 1 декември 2009г. където ще бъде заедно с Кристиан Енгстрьом (Christian Engstrom). Двамата ще имат доста работа в близко бъдеще, имайки предвид увеличаващото се лобиране на привържениците на авторски права.

via TorrentFreak.com

Вашият коментар