isoHunt пуска нов, социален торент-сайт

hexagon.cc

Във времена, когато торент-сайтовете са под натиска на развлекателната индустрия и се водят съдебни дела срещу тях, isoHunt стартира съвсем нов проект. С Hexagon.cc екипът на isoHunt цели да направи революция в споделянето на файлове.

От години повечето торент-сайтове имат почти еднакъв вид – торентите са подредени в различни категории, според предпочитанията на администраторите. Hexagon.cc прави това по различен начин.

„Основната разлика, която отличава Hexagon.cc от другите сайтове за споделяне е, че всичко е концентрирано около потребителски групи“, казва основателят на isoHunt – Гари Фънг (Gary Fung).

Фънг се надява Hexagon да бъде „мост“ между потребителите, давайки им възможност да създават групи по интереси, в които да споделят съдържание помежду си. Тези групи ще направят по-лесно подреждането на съдържанието, като същевременно ще позволяват споделянето с други потребители интересуващи се от същата тематика.
В Hexagon.cc споделянето може да бъде публично (с всички потребители) или лично (само с членовете на група). А самите групи също могат да бъдат общи или частни, като частните имат различни нива на поверителност – влизане само с покана, невидима за останалите потребители, SSL-криптиране за пълна сигурност.

Достъпът и ползването на сайта са безплатни. Регистрацията (за сега) е само с покана. След като сте стигнали до тук с четенето на статията, можете да използвате една от моите покани за регистрация >>Hexagon<< След като се регистрирате, ще имате възможност и вие да каните други потребители. Трябва да се отбележи, че Hexagon не е подобен на средностатистическите торент-сайтове, с които сме свикнали. Интерфейсът, а и самият начин на работа са съвсем различни от познатите торент практики.

1 коментар към "isoHunt пуска нов, социален торент-сайт"

  1. 04.09.2009 - 17:12 | Връзка

    10х

Вашият коментар