Шест виртуални галерии за изкуства

Windows Live Logo Windows Live Photo Gallery

Показването и споделянето на вашето творчество онлайн може би ще ви се стори стряскащо предложение. Мрежата е твърде обширна, стотици нови сайтове за изкуство се появяват всеки месец. Но все пак искате да се свържете с други хора на изкуството или колекционери, и да създадете контакти; или да участвате в конкурси – онлайн галериите са точното място, където това може да се случи.

Като за начало направете няколко малки крачки. Намерете места, които съвпадат с вашия жанр. Има няколко сайта, добре поддържани и разпознаваеми, както от онлайн потребителите така и оффлайн, заради техния професионализъм, добър вкус и невероятни възможности за експониране.

Ето шест виртуални галерии подходящи за художници:

1. EBSQ

ebsq

EBSQ е картинна онлайн галерия, предлагаща възможност за лесно съставяне на портфолио, където да качите ваши творби, биография или връзки към сайтове с ваши произведения. Там също така може да намерите онлайн-курсове, ръководства, списания редактирани от известни професионалисти от сферата на изкуството. В добавка има секция с обяснения как най-лесно и ефективно да продадете свои творби на онлайн аукционите като еВау.
Възможността да ползвате опциите на EBSQ струва $7.50 на месец или $78.00 годишно.

2. Myartspace

myartspace

Myartspace е социална мрежа за професионални художници – творци, колекционери, студенти, галеристи, уредници, критици и обикновени почитатели. Сайтът дава възможност да представите изкуството си, да се свържете с други артисти; както и да се включвате в конкурси и изложения по цял свят.
Членството в Myartspace е безплатно.

3. Artition

artition

Artition e нова социална мрежа, специализирана за художници желаещи да представят своята работа, блог, да участват в групи и конкурси, или да продават своите произведения.
Добро място за представяне на всякакъв вид изящни изкуства и медии.

4. Deviantart

deviantart

Deviantart е добре познат сайт, предлагащ възможност за собствена галерия за изкуство от всякакъв жанр и медия. Там можете да споделяте, коментирате и да поставяте връзки към други автори.
Услугата има и платен вариант, чрез който може да избирате канали, да добавяте страници, повече пространство за съхраняване на файлове и възможност да продадете вашите творби.

5. Illustration Mundo

illustration-mundo

Illustration Mundo е добро място за илюстратори и хора занимаващи се с графика, да споделят, промотират и да сътрудничат с други творчески настроени личности. Може би ще ви хареса раздела Ask a Pro (попитай професионалист), където ще научите отговорите на въпросите, които ви вълнуват.

6. Artist Rising

artist-rising

Artist Rising е сайт от групата на Art.com, създаден за артисти, за да представят своите творби и да се свързват с потенциални купувачи, както и с други творци. Всеки месец жури от Art.com определя няколко художници, чиито произведения се качват и в другите сайтове на групата – Art.com и Allposters.com.

Статията е по материал на Mashable.com

Вашият коментар

2 обратни връзки към "Шест виртуални галерии за изкуства"

  1. yulian yordanov
    на 02.04.2009 в 0:21
  2. на 02.04.2009 в 0:21