Преведохме Firefox 3 на български

firefox-logo1

Редакция от 27 септември: Нова версия на Файърфокс, нова версия на превода – 3.0.3. Преводът може да се свали от връзката по-долу или от тук.

Редакция от 24 септември: Преводът е обновен до версия 3.0.2. Начинът за инсталиране е същият, а линковете по-долу също са обновени за новата версия. Ползвайте си го със здраве 🙂

Това не е новина, защото е от преди месец, но реших да я напиша и тук, в случай че някой докато чете в блога реши, че му трябва превод на Firefox 3. Ако ти си един от тези хора, споко, ще намериш линк към файла с превода най-отдолу на тази статия.
Преводът е неофициален (не че е по-особен, просто регистрираните преводачи са други), направихме го защото няма официален. Като казвам „ние“, ние сме четирима души от форума на Kaldata.com, където всъщност се роди идеята за превода. Заслугите са на: Bfaf, Wankata, Biskata & Fingli (c’est moi). Това, с което можем да се похвалим е екипната работа, като благодарение на нея успяхме да направим и тестваме превода само за няколко дни след излизането на официалния релийз (за разлика от официалния тийм, който още не е готов с превода, хаха).
Между впрочем, наближава излизането на версия 3.0.2 и в тази връзка писахме до координиращият екип в Mozilla, дали можем да се включим в официалното превеждане на Firefox. От там ни увериха, че макар преводът да се е забавил, в момента имало движение. Надявам се, че ще успеят да се вместят в графика за излизането на Firefox 3.0.2.

Повече за превода, както и коментари за него, могат да се прочетат (и напишат) във форума на Калдата, в тази тема. Самият файл може да се изтегли от bg-interface.net или от директния линк тук ако не ти се ходи до сайта 😉

За да се инсталира, първо трябва да се разархивира, после файлът bg-BG.xpi се завлачва до прозореца на браузъра. След инсталирането напиши в адресната лента about:config и Enter, намираш general.useragent.locale и го преправяш от en-US на bg-BG.

3 коментара към "Преведохме Firefox 3 на български"

 1. 13.09.2008 - 12:15 | Връзка

  Благодаря за превода!

 2. кирил's Gravatar кирил
  26.09.2008 - 14:33 | Връзка

  СУПЕР СТЕ ПИЧОВЕ!!!! ППРОДЪЛЖАВАЙТЕ ВВСЕ ТАКА.

 3. Юлиян's Gravatar Юлиян
  26.09.2008 - 20:41 | Връзка

  И аз ви благодаря за подкрепата!
  Да се надяваме, че в следващата версия преводът вече ще е вграден и няма да се налага да се инсталира отделно.

Вашият коментар