Стенограмата

eu_location_bulКачвам тук „Стенограма от закритото заседание на комисията по вътрешен ред“. Файлът е в PDF-формат, с големина 15МБ.

Предполагам, сещате се за коя стенограма става дума. Да, онази същата, която публикува вестник „Капитал“ в статията си „Едно към едно„. Свалих си я от там и я прочетох в началото с любопитство. После любопитството ми се превърна в отвращение. Пфу.

На заинтересованите ще кажа, че я поставям тук само за спомен 😉 – нямам за цел да застраша националната сигурност (ако все още е останала някаква сигурност незастрашена).

Цитат пак от вестник „Капитал“:

Петков призовава за „държавническа“ реакция на медийни публикации

Агенция „Фокус“ пита застрашена ли е националната сигурност заради оповестената стенограма с показанията на ген. Ваньо Танов, министърът казва „не“

По повод на новината, че медиа е публикувала стенограмата от изслушването на ген. Ваньо Танов в комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, министър Румен Петков коментира:

“Много е важно да се реагира държавнически – ако се публикува секретна информация, държавата да вземе чрез своите органи съответното отношение към медията, която публикува това. И, разбира се, да се стигне до начина на изнасяне от съответната комисия. Ние не покажем ли веднъж завинаги, че когато една медия се ангажира с публикуването на секретни материали, това е наказуемо, ще продължим да стимулираме изнасянето на секретни материали от комисията, на което сме свидетели, за съжаление.

На въпрос на „Фокус“ застрашена ли е националната сигурност, Петков отговаря: “Не. Това е купчина клевети, които ще намерят място в някои средства за масова информация. Клеветата създава настроения. Ние живеем вече години наред в условията на клевети, които са ненаказуеми. Аз съм сигурен, че този път съответните органи ще привлекат под отговорност клеветника. Но ако стенограмата е тази, за която става дума – това са купчина клевети от провален служител и провален политик. Нека да ги прочетем, но с всички последствия към този, който ги публикува.

Нямам коментар.

Вашият коментар