Пет начина да намерим повече приятели в Twitter

Image representing Twitter
Снимка от CrunchBase

Изглежда, че всеки е в Twitter напоследък, но дали „следвате“ всички, които бихте искали? Толкова много потребители, трудно е да се намерят точните хора, които да „следвате“. Може да се случи така, че да пропуснете много близък приятел, особено ако се е регистрирал по-късно. За да ви помогнем в тази ситуация, представяме пет уеб-приложения, които да ви помогнат да откриете някои от най-добрите хора за вас.

1. Twubble
Едно ново Twitter приложение, току що излязло на сцената. Въпреки глупавото име, не е за пренебрегване; всъщност е доста добро. Приложението се казва „Twubble„, създадено е да помага за намиране на интересни хора, които да следвате. Задачата се допълва от търсене във вашата социална дейност.
Използването на Twubble е много лесно – просто посетете уеб-сайта на Twubble и щракнете върху „открий приятели“ (find some friends). Ако в този момент не сте логнати в Twitter ще трябва да посочите вашите данни за влизане; в противен случай Twubble ще ви покаже произволен списък с приятели. Резултатите са подредени по броя на вашите приятели, които следват посочените хора. След това с едно щракване на мишката ще може да добавите желания човек. Също както в Twitter.

twubble

2. Twitter Local
Twitter Local е удобна услуга, която ви помага за откриване на хора използващи Twiter в някакъв определен регион. Просто може да въведете град, щат или пощенски код, или разстоянието където искате да търсите. Twitter Local ще ви покаже резултата под форма на RSS или XML емисия; или просто може да натиснете на някое от новите мнения идващи от този регион и да се абонирате за тях. Twitter Local има дори и самостоятелна версия работеща под Adobe AIR.

twitterlocal

3. TwitterWho
Знаете името на приятел, знаете му имейл адреса, но не знаете неговото име в Twitter? В TwitterWho може да въведете един или няколко адреса, или имена, от които да се потърсят съвпадения. Ако името е често срещано, то тогава ще получите цял списък с потребителски имена. Услугата използва вградената търсачка в Twitter (twitter.com/invitations), но за разлика от нея тук може да въвеждате много елементи наведнъж.

twitterwho

4. Twits Like Me
Приложението наречено „Twits Like Me“ има за цел да ви помогне да откриете други потребители в Twitter с близки до вашите интереси. За да използвате тази услуга, въведете потребителското си име в полето и натиснете „кой е като мен“ (who is like me?). Услугата ще потърси други потребители, които пишат за същите неща като вас. Не забравяйте да поставите отметка в полето за изключване на текущите ви приятели от търсенето.

twits_like_me

5. TwitDir
Вече сте добавили няколко приятели в списъка. А какво ще кажете да добавите и някои по-профилирани туитъри? Сайтът TwitDir ще ви помогне да намерите някои от топ Туитърите, в следните категории: Top 100 Followed, Top 100 updaters, Top 100 favoriters, и Top 100 followers. Ако искате да проверите кои секции са най-популярни, идете в раздела „топ секции“ на същия сайт.

Статията е от ReadWriteWeb.com5 Ways to Find More Friends on Twitter

Вашият коментар