LegalTorrents – какво? без готини пиратски копия?

Разсмях се, когато разбрах че е един сайт от „доброто старо време“ – за легални торенти и с вълнуващото име LegalTorrents е все още в бета версия. Не разбирам защо един такъв семпъл торент-сайт трябва да е с етикет „бета версия“; предполагам защото собствениците му все още не го приемат за окончателно готов.

Във всеки случай LegalTorrents е торент-тракер, който е специализиран за 100% „легални“ файлове със статут на Обществено достояние – видео, книги, игри, снимки, и mp3-ки. Сложих в кавички думата „легални“, защото не знам какво определят в музикалната индустрия под „нелегални“ – обикновено е следното: „всичко, което ние наричаме нелегално, дори и нещата които сме определили като легални, но после сме си променили мнението“. Но нека не влизаме в сложни теми. Предполагам, че всички разбираме какво е LegalTorents.

Съдържанието в тракера е невероятно малко (поне за сега) – секцията за музика съдържа 9 файла. Към момента не си заслужава отделеното внимание. Но струва ми се в близко бъдеще този сайт може да се превърне в чудесно хранилище за аудиокнигите на Lawrence Lessig и концертите на Grateful Dead.

LegalTorrents

Статията е от Mashable.com – LegalTorrents – What, No Phat Warez?

Вашият коментар