FriendFeed и още 8 други сайтове (микро-блогове)

Има много социални сайтове – за всеки вкус, това е и полето, където постепенно навлизат микро-блоговете. FriendFeed е един от тях, но определено не е първият. Тук ще ви покажем осем от топ-конкурентите в тази област. Вие решете кой е по-добър.
Correlate.us Сайт за микроблогване с голям потенциал, но малко бавен що се отнася за реализацията. Предлага само няколко услуги, но пък показва графично коя услуга ползвате най-много.

FriendFeed.com Май че този сайт е на върха на езика на всички, в последно време. Предлага 33 услуги, които може да споделяте с приятели.

Iminta.com все още е в бета стадий, но обещава 26 услуги, също така и възможността да се четат RSS-емисии.

Life2Front.com – все още затворен за потребители. Ще се фокусира върху възможността да се изпраща съдържание към сайта, чрез имейли.

LiveZuu.com – Lifestreaming със силно подчертана склонност към лъскавото с желание да направят акаута да изглежда красиво.

MyBlogLog.com – MyBlogLog е създаден сравнително отдавна, но възможността за микроблогване бе добавена наскоро, в старанието си да са актуални. Имайки предвид склонноста им към джаджите за блогове, човек се чуди дали скоро няма да се появи такава за микроблогване.

OneSwirl.com – Нещо като RSS-четец с добавка на календар, но също така и много добър изчистен интерфейс.

Profilactic.com – Поддържа над 150 услуги, от където може да прехвърляте информация, за да информирате приятелите си практически за всичко, което правите онлайн.

Socialthing.com – Социално нещо, все още в бета-стадий. Ще позволява да сте във връзка с приятелите си от различните мрежи, без да се налага да отваряте всеки сайт пооделно.

Статията е от Mashable.com. Пълният текст, в оригинал може да се прочете тук.

Вашият коментар